28 Березня
booked.net
10 Березня, 2021, 10:29

На Вінниччині ще одного Леніна замінили на Шевченка

У центрі села Війтівка Бершадського району місцевий підприємець Володимир Зарічанський встановив пам’ятник Тарасу Шевченку. Про це пише видання “Голос України“.

Над скульптурним зображенням працював народний художник України доцент кафедри скульптури Харківської державної академії дизайну та мистецтв Сейфаддін Гурбанов.

Установити пам’ятник планували ще у 2018 році. Уже тоді його було доставлено в село. Урочисте відкриття планували на День Незалежності держави. Не сталося. Тодішній сільський голова та депутатська більшість не погоджувалися з тим, щоб пам’ятник поставили у центрі села на площі перед Будинком культури. Раніше на тому місці можна було бачити Леніна.

“Урочисте відкриття пам’ятника попереду, – каже Володимир Зарічанський. – Ще треба завершити оздоблення постаменту. Його облицюють гранітом. Матеріал замовили у Гайворонському кар’єрі, це у сусідній Кіровоградській області. Зробимо підсвітку скульптури. Підсвічуватися буде також приміщення Будинку культури – у двох кольорах, синьому і жовтому. Тому постать Тараса перебуватиме, ніби на фоні державного прапора.

(без назви)

Останні новини

Новини

27 Березня
26 Березня
25 Березня