Триває підготовка до кулінарного фестивалю “Картопля по-уланівськи”
Відбулися збори громадського оргкомітету кулінарного фестивалю “Картопля по-уланівськи”. В них взяли участь тимчасово виконуючий обов`язки Уланівського сільського голови Олександр Гоцуляк, старости всіх шести старостинських округів Уланівської громади, керівники і співробітники культурних установ, а також депутат Вінницької обласної ради від “Української Стратегії Гройсмана” Ірина Івасюк.
Датою проведення фестивалю, котрий матиме етнографічне й кулінарне забарвлення, визначено 21 серпня. Після обговорення було погоджено план заходів, визначено чотири локації, в котрих кожен населений пункт громади презентуватиме авторські страви від Глафіри Дорош, адже відомо, що вона створила не лише популярний рецепт картоплі по-уланівські, а й інші кулінарні цікавинки.
Також було вирішено створити міні-музей Глафіри Дорош.
- Унікальний рецепт картоплі по-уланівськи є “родзинкою” нашої громади і чудовою нагодою більше розповісти про неї всім небайдужим, показати, які талановиті люди творять історію і сьогодення нашого краю, – переконаний очільник Уланівської громади Олександр Гоцуляк.
- Є всі підстави сподіватися, що фестиваль “Картопля по-уланівськи” стане традиційним, розкриє багатий потенціал подільської кулінарної культури та сприятиме зростанню туристичної привабливості Уланівської громади, – вважає депутат Вінницької обласної ради від “Української Стратегії Гройсмана” Ірина Івасюк.