, 27 Листопада
booked.net
3 Серпня, 2021, 12:44

Вінницькі харчовики готуються до гастрономічного ярмарку у Франції

2 серпня у міській раді відбулася зустріч вінницьких виробників та майстрів, представників муніципалітету міста та обласних гілок влади з координаторкою українського павільйона на Міжнародному гастрономічному ярмарку в Діжоні Тетяною Яблонською.

З 30 жовтня до 11 листопада у французькому місті Діжон буде проходити щорічний Міжнародний гастрономічний ярмарок Foire Dijon, який збирає відвідувачів з усього регіону Бургундія – Франш-Конте та його околиць. Цьогорічний захід святкуватиме 100-річчя ярмарку, а отже подія буде широко виствітлюватися у засобах масової інформації.

Ярмарок включатиме у себе різноформатні атракції, серед яких фудкорт, кулінарні змагання, майстер-класи, круглі столи, шоу-програми та інше. Окремі зали фестивального павільйону відводяться учасникам інших країн, які представляють гастронадбання своєї батьківщини. Цього року серед запрошених наряду з Італією, Індією, Канадою та Ірландією буде й Україна.

Вінниця почала налагоджувати системну співпрацю з Діжоном ще з 2019 року.

«Ми отримуємо можливість заявити про Україну як про привабливу етногастрономічну країну, представити наші локальні та регіональні продукти, які є конкурентоспроможними з європейськими аналогами. – говорить заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, – Я впевнений, що вінницьким підприємцям, виробникам і майстрам є чим здивувати вибагливих французів – це і наша органічна продукція, і легендарні вінницькі смаколики та гастробренди, і чудові етновироби. Вінницька міська рада і особисто міський голова готові підтримати вас у тому, щоб разом представити нашу громаду як перспективного бізнес-партнера, надійного постачальника продукції та цікаву туристичну дестинацію. Ми бачимо, як з пожвавленням співпраці з Діжоном активується інтерес до Вінниці з боку французів – і нам це дуже важливо у розбудові міжнародної співпраці.»

Бургундія – один з найбільших адміністративних регіонів Франції. На відміну від Парижу, тут більше можливостей швидше заявити про себе, привернути увагу до продукту, власного бренду, своєї громадської, культурної діяльності, знайти потенційних партнерів, ніж в багатомільйонній інтернаціональній столиці. Бургундці є патріотами власної гастрономічної культури, яка занесена в список нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Паралельно їм подобається відкривати інші смаки та враження.

З учасниками зустрічі на прямому зв’язку була представниця гастроярмарки Foire Dijon Тетяна Дезош, яка запевнила, що присутність вінницького представництва та місцевих підприємців на виставці буде користуватися попитом у відвідувачів виставки:

«Французи дуже полюбляють куштувати, дегустувати та бачити щось нове. Щороку вони чекають на це з великим інтересом. України у нас ніколи не було. Ми будемо дуже раді побачити багатство вашої культури та гастрономії. Ви зможете тут проводити дегустації та продавати, адже люди зацікавлені в цьому. Якщо діжонцям щось сподобається один раз, вони потім завжди це купують».

Під час зустрічі вінницькі підприємці, серед яких були не лише крафтові та гастровиробники, а і представники великих технологічних потужностей, познайомилися зі співзасновницею Українського органічного кластеру Тетяною Яблонською, яка взяла на себе ініціативу створити перший в історії український павільйон на масштабній події в одній з гастрономічних столиць Франції.

«Участь у виставці – це можливість дізнатися більше про культуру виробництва, просування свого бренду та об’єднання у кластери, що дуже допомагає підприємцям розвивати справу свою та однодумців. – розповідає пані Тетяна, – Завдяки цьому вони успішно просуваються на зовнішні ринки. Паралельно, виставка – це нагода безкоштовно потрапити на шпальти усіх їхніх медіа. Навіть якщо хтось не відвідає ярмарку, ця людина побачить про нас інформацію у ЗМІ і зацікавиться, бо дізнається, що Україна представлена досить потужно і тут є не тільки сировина, а і новітні технології».

Тетяна Яблонська представила концепцію українського стенду та представлення там Вінниччини, після чого учасники задавали питання та обговорювали деталі долучення до виставки та представлення на ній. Це буде чудова нагода представити українські продукти харчування, промислові товари та культуру нашої країни. А також – дізнатися смаки французів та успішно вийти на закордонний ринок.

Щодо питань участі вінницьких виробників харчової та іншої продукції можна звертатися до 15 серпня електронною поштою visitvinnytsia@gmail.com або телефоном 50-75-85 (у будні з 8:00 до 17:00).

Останні новини

Новини

26 Листопада
25 Листопада
24 Листопада